Reklama/advertisment:
Paradajková polievka s bulgurom si zaslúži byť na vašom stole kedykoľvek počas roka. Je výživná a chutná. Východné kuchyne často súperia s bulgurom s ryžou, ale nutriční odborníci už dávno sa rozhodli: pokiaľ ide o prospešné vlastnosti, bulgur nemá konkurenciu. Perfektne sa hodí k zelenine – opečenej, dusenej, čerstvej – a k hubám, mäsu, rybám, kuraciím pokrmom. Táto polievka to potvrdzuje. Obsahuje nie veľa ingrediencií, ale každá z nich je na svojom mieste. Olivy a paradajky dodávajú polievke jemnú kyslosť a pestrosť chutí, bulgur ich vyváži a pridáva hustotu. Polievku je najlepšie podávať horúcu.
Ingrediencie:
- 400 g paradajok v plechovke
- 100 g bulguru
- 1 liter zeleninového alebo kuracieho vývaru
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g olív bez jadierok
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- čerstvo mletý čierny korenie
- zelenina na servírovanie
- soľ
- Čas prípravy: 45 minút
- Počet porcií: 6
- Obtiažnosť: jednoduché
- Vegetariánske: nie
Postup:
Krok 1:
Reklama/advertisment:
Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na drobno. Rozohrejte olivový olej v hrnci. Pridajte cibuľu a orestujte ju na strednom ohni za občasného miešania asi 5 minút. Pridajte cesnak a varíme ďalších 2 minúty. Pridajte paradajky a varíme ďalších 3 minúty za miešania.
Krok 2:
Do hrnca prilejeme vývar a privedieme k varu. Znížime teplotu, pridáme soľ, bulgur a olivy a varíme 15 minút. Polievku nalejeme do tanierov, okoreníme čiernym korením, posypeme zeleninou a podávame horúcu.
Zdroj: https://www.gastronom.ru/