Reklama/advertisment:
Krémové kuracie ragú s paradajkami a bylinkami je sýte a pritom ľahké teplé jedlo pre rodinný obed alebo večeru. Nezanecháva pocit ťažkosti, pretože obsahuje diétne kuracie mäso, zeleninu, bylinky a trochu smotany. Recept zaujme svojou jednoduchosťou, dostupnými ingredienciami a tým, že je veľmi chutný. Určite ho pridajte do svojej zbierky receptov. Mimochodom, slovo “ragú” pochádza z francúzskeho slovesa, ktoré znamená “prebudiť chuť do jedla”. A toto kuracie ragú prinesie do bežného menu čerstvú chutnú nuancu. Ragú sa pripravuje klasicky: kuracie mäso sa nakrája na malé kúsky a opečie sa, potom sa dusí spolu s zeleninou v smotanovom šalátovom dresingu. Každá ingrediencia je tu na svojom mieste: krémový šalátový dresing obalí šťavnaté kúsky kuracieho mäsa, čerešňové paradajky a špenát pridávajú sviežosť a príjemnú kyslosť, a sušené paradajky obohacujú chuť ragú. Pripravte si to a užívajte si to s radosťou.
Ingrediencie:
- 4 filé kuracej prsnej kosti
- 200 g cherry paradajok
- 4 sušené paradajky
- 200 ml smotany s obsahom tuku 20%
- 4 strúčiky cesnaku
- 2-3 vetvičky bazalky
- 2-3 vetvičky koriandra
- 2-3 vetvičky petržlenu
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ
- čerstvo namletý čierny korenie
Postup:
Krok 1
Reklama/advertisment:
Nakrájajte kuracie filé na kocky o veľkosti 2-2,5 cm. Sušené paradajky nakrájajte na malé kúsky, cherry paradajky rozpolte napoly. Nakrájajte bylinky a cesnak.
Krok 2
Na hlbokom panvici rozohrejte olivový olej. Na strednom ohni opražte kuracie mäso na zlatohnedú farbu, približne 10 minút. Osoľte a okoreňte nasekaným cesnakom a čiernym korením. Znížte teplotu a pridajte na panvicu špenát, sušené paradajky a cherry paradajky. Pokračujte varením ďalších 5 minút. Prilejte smotanu, posypte polovicou zelene, premiešajte a varte ďalších 3-4 minúty.
Krok 3
Rozdeľte ragú do tanierov, posypte olivovým olejom a ozdobte zvyšnou zeleninou. Podávajte s ryžou.