Reklama/advertisment:
Na konci 90. rokov, keď sa u nás v obchodoch prvýkrát objavil nevídaný ovocie – avokádo, stal sa veľmi populárnym šalát z avokáda s krevetami. Tento šalát, ktorý sa skladá z kreviet, avokáda a niekedy aj vajíčok, sa podával v poloviciach avokáda. My sme sa rozhodli zmeniť recept na tento šalát s ohľadom na moderné trendy.
INGREDIENCE
- 400 g čistých varených kreviet
- 3 avokáda
- 2 stredné paradajky
- 1 stredná uhorka
- 1 malá červená cibuľa
- 1-2 zelené ostré papričky, najlepšie jalapeño
- 8-10 vetvičiek koriandra
- 5 lyžíc majonézy
- 3 lyžice sladkého chilli omáčky
- 4 lyžice limetkového džúsu + ešte trošku pre avokádo
- kajenský korenie podľa chuti
- soľ, čerstvo mleté čierne korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Krok 1
Reklama/advertisment:
Nakrájajte paradajky na plátky. Uhorku rozrežte pozdĺž na štyri časti a potom nakrájajte na plátky. Cibuľu nakrájajte na malé kocky.
Krok 2
Ostrú papričku rozrežte pozdĺž, odstráňte semená a nasekajte. Jemne nasekajte lístky koriandra.
Krok 3
Krevety nakrájajte na kúsky dĺžky 7-8 mm.
Krok 4
V mise zmiešajte sladkú chilli omáčku, majonézu a 2 lyžice limetkového džúsu, premiešajte, pridajte soľ, korenie a kajenské korenie podľa chuti.
Krok 5
Avokádo nakrájajte pozdĺž napoly. Uchopte polovičky, otočte ich na opačné strany a oddelite. Odstráňte kôstku. Skropíte avokádo limetkovým džúsom, trochu posolte, okorente a nakrájajte na plátky.
Krok 6
Rozložte šalát na tanieri po riadoch, aby vznikla pekná kompozícia. Posypte koriandrom. Zvlášť podávajte dressing.