Reklama/advertisment:
Tento koláčik s tofu a hubami je rýchly a sýty. A čo je najlepšie, nemusíte ich piecť sami! Môžete ju podávať ako občerstvenie namiesto chleba alebo si ju vziať so sebou na cesty či na piknik. Túto improvizovanú “pizzu” si zamilujú najmä vegetariáni. Ale ani mäsožravci nebudú sklamaní: plochý chlieb obsahuje dostatok rastlinných bielkovín – vďaka tofu a hubám. Prakticky chudý plochý chlieb si nevyžaduje veľa prípravy a recept obsahuje prísady, ktoré nájdete v každom supermarkete.
Zložky
- 4 tortilly
- 200 g tofu
- 100 g hummusu
- 6-8 malých šampiňónov
- 4 listy šalátu
- 4 PL olivového oleja
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
Recept krok za krokom
Reklama/advertisment:
Krok 1
Na prípravu vyprážaného tofu s hubami nakrájajte tofu na trojuholníkové plátky hrubé 5-7 mm a osušte ich papierovými utierkami. Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej a tofu opečte dozlatista, 1 až 2 minúty z každej strany. Tofu položte na tanier.
Krok 2
Na tú istú panvicu dajte huby nakrájané na 2 až 4 kusy, osoľte ich a na strednom ohni ich 5 až 6 minút opekajte. Niekoľkokrát premiešajte, aby sa huby rovnomerne opiekli.
Krok 3
Šalát natrhajte na malé kúsky. Na tortilly natrite humus, poukladajte plátky húb a tofu, pridajte šalát a posypte trochou čerstvo mletého korenia.
Zdroj: https://www.gastronom.ru/