Reklama/advertisment:
Klobása v koláči je jednoduchá na prípravu a vyžaduje minimum ingrediencií, napriek tomu vyzerá celkom veľkolepo. Zvládnu ho aj začiatočníci. S omáčkou môžete a mali by ste experimentovať: nemusí to byť špeciálna grilovacia omáčka, ale akákoľvek paradajková omáčka, ktorú máte radi, napr. bylinková alebo údená paradajková omáčka. Do koláča pridajte na kolieska nakrájané olivy, šampiňóny a strúhaný syr a máte na stole variáciu na tému pizza. Koláč môžete pred podávaním ozdobiť sezamovými alebo ľanovými semienkami, drvenými orechmi alebo posypať čerstvým rukolovým šalátom.
Zložky
- 1 balenie lístkového cesta
- 8-10 klobás
- 1 vajce
- 2 PL barbecue omáčky
Recept krok za krokom
Krok 1
Reklama/advertisment:
Rozmrazte lístkové cesto. Predhrejte rúru na 190 °C. Obdĺžnikovú misu s rozmermi 24 x 30 cm vyložte papierom na pečenie.
Krok 2.
Cesto rozdeľte na polovicu. Jednu polovicu rozvaľkajte na plát a vložte do formy tak, aby vznikol vysoký okraj. Potrite ho grilovacou omáčkou. Druhú polovicu cesta nakrájajte na 1,5 cm široké pásy a každú klobásu zabalte do špirály. Klobásy vložte do misky.
Krok 3.
Rozšľahajte vajce, cesto potrite štetcom na pečenie a formu umiestnite do stredu rúry. Koláč pečte 30 minút. Vo forme mierne vychladnite a preložte na drevenú dosku. Nakrájajte na porcie a podávajte teplé.
Zdroj: https://www.gastronom.ru/