Reklama/advertisment:
Bravčový lulia kebab môžete pripraviť na grile ktorýkoľvek deň, najmä bez prípravy na tento proces, pretože na rozdiel od tradičného kebabu sa mäsové prípravky v tomto prípade nemusia marinovať. Nemôžete však povedať, že je to aj superrýchle, pretože mleté mäso si vyžaduje dôkladné naklepanie: potom sa štruktúra stane viskóznou. Prečo je potrebné dosiahnuť tento efekt? Aby sa mleté bravčové mäso, ktoré sa formuje do podlhovastých klobás, dobre držalo na špajdliach. Ak zvládnete túto predbežnú prípravu, ktorá však nie je príliš zdĺhavá a časovo náročná, váš bravčový lulia kebab dopadne naozaj výborne.
SUROVINY
- bravčové mäso – 450 g
- cesnak – 6 strúčikov
- bazalka – 2 vetvičky
- kôpor – 50 g
- cibuľa – 1 ks
- soľ, čerstvo mleté korenie – podľa chuti
Krok 1
Reklama/advertisment:
Pripravte si mleté mäso na lulia kebab. Bravčové mäso umyte, nakrájajte na malé plátky a 2-krát ho presuňte cez mlynček na mäso s jemnými okami. Preneste do misy.
Krok 2
Cesnak ošúpte a pretlačte cez lis do misy s bravčovým mäsom. Bazalku a kôpor umyte, dobre osušte papierovou utierkou a nasekajte veľmi najemno. Cibuľu ošúpeme a nakrájame. Spolu s bylinkami ju pridajte do misy s bravčovým mäsom. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Premiešajte.
Krok 3
Mleté mäso vložte do ťažkého plastového vrecka a zaviažte ho. Päť minút ho na stole šľahajte. Potom môžete mleté bravčové mäso prejsť plochou stranou paličky na mäso.
Krok 4
Mleté mäso na lulia kebab nechajte 15 minút odstáť. Mala by byť veľmi viskózna, pružná. Pripravte uhlie: malo by sa dobre rozhorieť a zmeniť na biely popol. Potom začnite formovať lulia kebab priamo na špajle.
Krok 5
Do blízkosti pracovného stola umiestnite misku so studenou vodou: budete si v nej pravidelne namáčať ruky. Naberte malé množstvo mletého mäsa a “omotajte” ho okolo špajle, pevne upevnite, aby vznikli malé, nie príliš hrubé klobásky.
Krok 6
Špízy položte na pripravený gril a grilujte zo všetkých strán, kým nezhnednú. Prepečenosť skontrolujte špáradlom. Prepichnite ním kebaby lulia. Ak sa uvoľní priehľadná šťava, odstráňte špízy z ohňa.
TIPY NA RECEPT
S čím podávať bravčové kebaby? Ideálny bude výber chutnej čerstvej zeleniny (nemusíte robiť ani šalát), ako aj šťavnatá zelená cibuľka, petržlen a/alebo koriander.
Nádivka na klasický lulia kebab sa pripravuje z kvalitného jahňacieho mäsa s pridaním morčacieho tuku, cibule a rôznych korenín. Ale aj z bravčového mäsa sa dá pripraviť veľmi chutné jedlo, takže ak nemáte nič proti tomuto mäsu, pripravte ho podľa nášho receptu.
Zdroj: https://www.gastronom.ru/