Reklama/advertisment:
Tento koláč je na jar, keď je veľa mladých byliniek, nevyhnutný. Čím sú pestrejšie, tým zaujímavejšia je chuť
SUROVINY
- 3 až 4 veľké zemiaky (približne 600 g)
- 200 g špenátu
- 200 g šťaveľa
- 2 vajcia
- 250 g tvarohu
- 1 veľký zväzok petržlenovej vňate, kôpru a pažítky
- 100 g fety
- 1 citrónová kôra
- olivový olej
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
Krok 1
Reklama/advertisment:
Zemiaky ošúpeme. Polovicu zemiakov nakrájajte priečne na kolieska hrubé 3 – 4 mm. Zvyšok zemiakov nakrájajte pozdĺžne na podlhovasté plátky rovnakej hrúbky. Rozpáľte panvicu a vymažte ju olivovým olejom. Zemiaky smažte po častiach do zlatista. Preneste ich na papierové utierky.
Krok 2
Šťovík a špenát ošúpte, odstráňte stonky a listy nasekajte nahrubo. Špenát a šťaveľ vložte do panvice, pridajte 2 PL vody a varte, kým listy nezvädnú, približne 4 minúty. Vložte do cedníka a vyžmýkajte prebytočnú tekutinu.
Krok 3
Fetu rozdrvte vidličkou na malé kúsky. Petržlenovú vňať, kôpor a zelenú cibuľu nakrájajte nadrobno. V miske rozšľahajte vajcia a tvaroh, pridajte bylinky, dusený šťaveľ a špenát, fetu a citrónovú kôru. Dochuťte soľou a korením.
Krok 4
Rúru predhrejeme na 175 °C. Okrúhlu formu s priemerom 24 cm vymastíme maslom. Na dno formy poukladajte prekrývajúce sa kolieska zemiakov. Po obvode prekrývajte podlhovasté plátky. Nalejte na ne plnku a zarovnajte. Koláč pečte 40-45 minút.
Krok 5.
Hotový koláč vyberte z rúry a nechajte ho 15 minút vo forme. Potom prejdite nožom po okrajoch a opatrne vyberte. Koláč podávajte teplý alebo úplne vychladnutý.
Zdroj: https://www.gastronom.ru/