Reklama/advertisment:
Toto je potešenie pre mäsofilov – jedna tortilla a dve druhy mäsa naraz, pikantná talianska klobása a kuracie filé. Toto občerstvenie môže nahradiť celý obed. A čo obed! Akákoľvek pizza zostane nedotknutá v krabici. Ale to za predpokladu, že nemáte malé kuracie filé na plnenie, ale celé kurča a veľa feferóniek a zvyšok, pre koho je to dôležité, samozrejme – papriky, paradajky a zelený šalát. Nedokážeme spočítať, koľko tortill môžeme pripraviť s toľkými mäsovými pochúťkami. Hlavné je, že jedáci si nebudú pýtať ďalšie, keď jedlo na tanieri zrazu dôjde.
Ingrediencie
- 4 tortilly
- 2 vykostené kuracie prsia
- 100 g feferónky
- 2 marinované papriky (feferónky alebo sladké)
- 2 paradajky
- 4 listy zeleného šalátu
- 4 lyžice olivového oleja
- ½ lyžičky cesnakového prášku
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
Reklama/advertisment:
Recept krok za krokom
Krok 1
Kuracie mäso osušte papierovými utierkami, pokvapkajte citrónovou šťavou, osoľte a okoreňte korením a cesnakovým práškom. Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej, zapnite strednú teplotu a kuracie mäso na ňom 5 minút opekajte. Obráťte na druhú stranu a pokračujte vo varení ďalších 5 minút. Odstráňte z ohňa, prikryte fóliou a nechajte 7-10 minút v teple.
Krok 2
Nakrájajte feferónky, paradajky a nakladanú papriku na tenké plátky. Listy šalátu roztrhajte rukami. Kuracie mäso nakrájajte priečne na 1 cm hrubé plátky.
Krok 3.
Tortilly zľahka zohrejte na suchej panvici a poukladajte na ne kuracie mäso, paradajky, papriky a feferónky. Pridajte šalát a ihneď podávajte.
zdroj: https://www.gastronom.ru/