Reklama/advertisment:
Tento recept na kolač má už mnoho rokov. Pečiem ho podľa receptu mojej starkej. Starkej už nie je s nami, ale jej kolače som vždy veľmi milovala. Preto teraz pečiem sama.
INGREDIENCIE
- mlieko 1 l
- cukor 1 kg
- vajcia 12 ks
- kyslá smotana 500 g
- sušené hrozienka 300 g
- rastlinný olej 15 ml
- maslo 200 g
- kypriace prášky 10 g
- ovsené vločky 150 g
- múka 500 g
POSTUP PRÍPRAVY
Krok 1
Reklama/advertisment:
Preosiať múku, postaviť na teplé miesto, kypriace prášky rozpustiť s mliekom. Mlieko zohriať, pridať zvyšné kypriace prášky, pridať časť múky.
Krok 2
Keď sa kyslá smotana zdvojnásobí, pridať maslo, vymiešaný cukor s bielkami, pridať rastlinný olej. Všetko zmiešať s pridaním múky, pridať žĺtky, aby sa cesto nelepilo na ruky, nechať vykysnúť, kým sa nezdvojnásobí.
Krok 3
Vyložiť do formičiek do 1/3, nechať kysnúť do 2/3, piecť 10 minút pri teplote 180 stupňov, 40 minút pri teplote 170 stupňov. Ozdobiť polevou, čokoládovými obrázkami a mandľovými lístkami.