Reklama/advertisment:
Hamburgery vždy boli, sú a pravdepodobne aj naďalej budú obľúbeným pouličným jedlom pre veľké množstvo ľudí. Pozvite svojich priateľov a rodinu, aby spojili obľúbené, zdravé a chutné – a pripravte si fishburger. Budú obzvlášť dobré, ak ich budete podávať na ražných žemliach s domácou tatárskou omáčkou, t. j. majonézou zmiešanou s nasekanými bylinkami a uhorkami.
SUROVINY
Na podávanie
- Potrebujeme: 6 ražných žemlí
- 3 mierne osolené uhorky
- šalátové listy
- mäkký smotanový syr
Na omáčku: - 200 g provensálskej majonézy
- 1 konzerva olív bez semienok, so sardelou alebo krevetami (400 g)
- 1 malý zväzok kôpru (30 g)
Na rybie hamburgery: - Mletá biela ryba: 600 g mletej bielej ryby
- 600 g filé z červenej severnej ryby (sockeye, coho, pink salmon)
- 1 veľká cibuľa (200 g)
- 100 g mrazeného masla + ďalších 30 g
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
RECEPT KROK ZA KROKOM
Krok 1

Reklama/advertisment:
Na omáčku osušte a nadrobno nakrájajte olivy. Kôpor nakrájajte nadrobno. Olivy a kôpor zmiešajte s majonézou a nechajte v chladničke odstáť aspoň 1 hodinu.
Krok 2

Na prípravu rybích hamburgerov ošúpte cibuľu, náhodne ju nakrájajte a 3 až 4 minúty smažte na 30 g masla a soli na silnom ohni. Osmaženú cibuľu preložte do pohára mixéra a rozmixujte na pyré. Nechajte úplne vychladnúť.
Krok 3

Červenú rybu nakrájajte nožom na hrubé mletie, zmiešajte s mletou bielou rybou, soľou a korením. K mletému mäsu pridajte vychladnuté cibuľové pyré.
Krok 4

Mrazené 100 g masla nastrúhajte na hrubom strúhadle a vmiešajte do mletého mäsa. Rybiu zmes rozdeľte na 6 rovnakých porcií, vytvarujte z nich hrubé placky, položte ich na pergamenom vyloženú dosku a 20 minút chladte v mrazničke.
Krok 5

Rybie hamburgery grilujte alebo opekajte na strednom ohni, kým nebudú z oboch strán chrumkavé. Podávajte s žemľami, tenkými plátkami uhoriek, šalátovými listami, mäkkým syrom a omáčkou – nech si každý zostaví svoj vlastný burger.
Zdroj: https://www.gastronom.ru/