Reklama/advertisment:
Ruláda z makrely s želatínou vyzerá lákavo a chutí sa bude páčiť všetkým milovníkom jemnej a mastnej ryby. Zložky na prípravu jedla sú pomerne jednoduché a nájdete ich v každom dome. Okrem toho, makrelu môžete opekať, variť alebo pečiť a takmer ju nemožno pokaziť. A stojí pomerne lacno. Na plnku použijeme mrkvu a vajcia, ale môžete experimentovať. Napríklad, pridať krevety, opečené huby, plátený syr a bylinky. Na upevnenie plnky a ryby pridáme želatínu. Tá skvele zatvrdne všetky vrstvy a ruláda sa pri krájaní nerozpadne.
INGREDIENCIE
- čerstvá makrela – 2 kusy
- mrkva – 1 kus
- cibuľa – 1 kus
- paprika – 1 kus
- zelený hrášok – 100 g
- želatína – 15 g
- rastlinný olej – 80 ml
- sójová omáčka – 80 ml
- soľ
- čierné mleté korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Krok 1
Reklama/advertisment:
Cibuľu očistite od šupky a nakrájajte ju na malé kúsky. Omyte mrkvu a očistite ju zeleninovým nožom. Nastrúhajte na hrubej strúhadle. Papriku očistite od semien a stonky. Mäso nakrájajte na malé kocky.
Krok 2
Na panvici rozohrejte trochu rastlinného oleja, pridajte cibuľu a varte, kým nebude priesvitná. Pridajte strúhanú mrkvu, prejdite na minimálny oheň a dusíme ďalších 7 minút.
Krok 3
Pridajte nakrájanú papriku a zelený hrášok. Dusíme, kým zelenina nie je mäkká (asi 7 minút). Premiešajte, ochuťte soľou a korením podľa chuti. Nechajte vychladnúť.
Krok 4
Vyberte kosti z makrely. Na jeden kus ryby by mal zostať iba jediný chrbát. Rozrežte mäso na polovicu. Rybie mäso vložte na potravinovú fóliu. Ochutnajte ho sójovou omáčkou.
Krok 5
Posypte polovicou želatíny filet z ryby, potom nasypte náplň a posypte zvyšnou želatínou. Pomocou potravinárskej fólie zrolujte rybu do rolády. Musí byť pevná a pružná. Zabalte do ďalších niekoľkých vrstiev potravinárskej fólie.
Krok 6
V vhodnom hrnci privedieme vodu k varu, vyberieme roládu a varte na miernom ohni približne 25 minút. Nechajte vychladnúť a potom ju vložte do chladničky pod ťarchu. Je lepšie nechať roládu zo sleďa s želatínou celú noc vychladnúť a potom si pochutnať na občerstvení ráno.