Reklama/advertisment:
Quesadilla je klasický mexický pokrm z teplých kukuričných alebo pšeničných tortill s rôznymi náplňami. Jednou z najčastejších ingrediencií náplne quesadilly je syr, ktorý sa pri zahrievaní roztaví a spojí náplň a zložené polovice tortilly. Chutí to lepšie a ľahšie sa to konzumuje. Okrem syra možno náplň naplniť takmer čímkoľvek: mäsom, rybou, morskými plodmi alebo zeleninou. Odporúčame veľmi jednoduchý recept so slaninou, syrom a glazúrovaným baklažánom, ale náplň môžete podľa chuti doplniť čerstvou alebo nakladanou zeleninou, pálivými papričkami jalapeño alebo obľúbenou omáčkou.
Suroviny
- 4 tortilly
- 50 g strúhaného syra
- 4 vajcia
- 8 prúžkov slaniny
- 4 lyžice rastlinného oleja
- Zelenina na podávanie
Postup
Krok 1
Reklama/advertisment:
Slaninu opečte na suchej panvici do chrumkava. Preložte ju na papierové utierky a nechajte vychladnúť. Slaninu rozlomte na kúsky.
Krok 2
Do tej istej panvice nalejte 1 PL oleja, rozklepnite 2 vajcia trochu od seba a uvarte 2 miešané vajcia. Miešané vajíčka vyberte na tanier, pridajte do panvice ešte 1 PL oleja a uvarte ďalšie 2 glazované vajíčka.
Krok 3
Na panvicu pridajte zvyšný olej a z jednej strany zohrejte tortilly. Obráťte ich, každú posypte syrom, pridajte slaninu a vajce a preložte na polovicu. Quesadilly smažte asi 30 sekúnd a zľahka pritlačte špachtľou. Otočte a smažte ďalších 30 sekúnd. Podávajte horúce a ozdobte bylinkami.
Zdroj: https://www.gastronom.ru/