Reklama/advertisment:
Užitočný a rýchly dezert, ktorý môžete pripraviť spolu s deťmi, sú pečené hrušky s orechmi a ovosom. Pečené hrušky nie sú o nič horšie a dokonca zaujímavejšie ako klasické pečené jablká, iba potrebujete hrušky rozrezať pozdĺžne a vybrať nielen jadro, ale aj časť mäsa, ktorou neskôr naplníte vzniknuté “loďky”. Mäso hrušky zmiešame s ovocnými vločkami, nasekanými orechmi, cukrom, škoricou a maslom. Na plnenie sú vhodné aj hrozienka alebo iné sušené ovocie, dokonca môžete použiť aj hotové müsli, potom netreba drviť orechy ani pridávať cukor.
Ingrediencie
- 4 hrušky
- 100 g ovocných vločiek
- 100 g masla
- 4 lyžice hnedého cukru
- 2 lyžice mandle
- 1 lyžička mletej škorice soľ
Postup na prípravu:
Krok 1
Reklama/advertisment:
Rozohrejte rúru na 200 °C. Vysteľte plech papierom na pečenie. Roztopíme maslo a necháme vychladnúť.
Krok 2
Rozpolte hrušky napoly, lyžičkou vydlabe semienka a časť mäsa, aby vzniklo vybratie. Nakrájajte vybraté mäso na malé kúsky. Potrite hrušky lyžičkou masla, posypte cukrom a umiestnite ich na plech s rezom navrchu.
Krok 3
Nakrájajte mandle na malé kúsky a zmiešajte s ovocnými vločkami a mäsom z hrušiek, štipkou soli, škoricou a cukrom. Pridajte zvyšok masla a premiešajte. Následne naplňte polovice hrušiek touto zmesou a pečte v strede rúry po dobu 30-35 minút, kým hrušky nebudú mäkké. Podávajte teplé.
Zdroj: https://www.gastronom.ru/