Ingrediencie:
- 450 gramov penne alebo iných cestovín
- morská soľ
- 1 konzerva (15 oz) dýňovej kaše bez pridania cukru
- 3/4 šálky ťažkej smotany
- 1 1/2 čajové lyžičky sladkej dymenej papriky zo Španielska
- 1/4 čajovej lyžičky čerstvo mletej čiernej papriky, plus viac na posypanie
- 1/4 šálky hrubo nasekaného petržlenu, plus viac na posypanie
POSTUP
Krok 1
Reklama/advertisment:
Vrieme vodu v veľkom hrnci, osolíme ju a uvaríme cestoviny do al dente, občas miešajúc. Odcédime a preložíme do veľkej misy, pričom si ponecháme 1 šálku vody z cestovín.
Krok 2
Reklama/advertisment:
Vedľa toho si pripravíme omáčku. V hrnci na strednom ohni zohrejeme dýňovú kašu, smotanu, dymenú papriku, 1 1/2 čajovú lyžičku soli a 1/4 čajovej lyžičky čiernej papriky, neustále miešajúc, až kým omáčka nebude hladká a zahriata, asi 3 minúty. Pridáme 3/4 šálky vody z cestovín a premiešame. Pridáme cestoviny a 1/4 šálky petržlenu a varíme, pridávajúc potrebné množstvo vody z cestovín, aby sa omáčka stala riedkejšou, až kým nebude ohriata, asi 1 minútu. Osolíme a okoreníme podľa chuti, preložíme na podnos a ozdobíme ďalším kúskom petržlenu a čiernej papriky. Podávame.