Reklama/advertisment:
Kurací stroganoff so šampiňónmi a smotanou nie je klasická verzia, ale to neznamená, že je horšia ako tradičná verzia. Ba čo viac: mnohí ľudia majú túto verziu dokonca radšej! Kuracie filé je oveľa lacnejšie ako hovädzie mäso, menej tučné a rýchlejšie na prípravu. Do tohto hovädzieho stroganovu sme pridali aj sójovú omáčku, ktorá dodáva jedlu veľmi zaujímavý chuťový akcent. Princíp prípravy je rovnaký: vtáka opečieme s cibuľou a hubami a potom podusíme na smotane. Vyskúšajte: sme si istí, že kurací stroganoff s hubami oceníte!
SUROVINY
- kuracie filé – 400 gr
- stredne veľká cibuľa – 2 ks
- cesnak – 2 strúčiky
- huby – 250 g
- rastlinný olej – 1 polievková lyžica
- maslo – 30 g
- sójová omáčka – 1 polievková lyžica
- múka – 1 polievková lyžica
- 15-20% smotana – 200 ml
- soľ, čerstvo mleté čierne korenie – podľa chuti
RECEPT KROK ZA KROKOM
Krok 1
Reklama/advertisment:
Pripravte si ingrediencie na kurací stroganov. Filety umyte a osušte papierovými utierkami. Potom ich najprv nakrájajte na hrubé plátky a potom na pásiky hrubé asi 1,5 cm a dlhé 6 až 7 cm.
Krok 2
Očistite cibuľu a cesnak na hovädzí stroganoff. Cibuľu nakrájajte na polovice a potom na polkruhy. Cesnak rozdrvte plochou stranou noža a nasekajte. Huby očistite vlhkou utierkou, ošúpte ich a nakrájajte na mesiačiky.
Krok 3
V ťažkej panvici s vysokými okrajmi rozohrejte rastlinný olej. Pridajte maslo a rozpustite ho. Pridajte cibuľu a cesnak a za stáleho miešania smažte 2 minúty.
Krok 4
Pridajte kurča, zvýšte teplotu na maximum a za občasného potriasania panvicou smažte 2 až 3 minúty. Pridajte huby, pokvapkajte sójovou omáčkou a pod pokrievkou varte 2 minúty.
Krok 5
Odstráňte pokrievku z panvice a rovnomerne posypte kurča a huby múkou. Premiešajte a smažte na miernom ohni približne dve minúty. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
Krok 6
Prilejte smotanu a priveďte do varu. Dusíme na miernom ohni bez pokrievky za občasného miešania 7-8 minút. Hovädzí stroganoff podávajte ihneď.
UŽITOČNÝ TIP
Kurací hovädzí Stroganoff so smotanovými hubami podávajte s obvyklou prílohou k tomuto teplému jedlu: zemiakovou kašou, varenou ryžou alebo pohánkou. Výborne sa hodia aj plytké cestoviny.
PRÍPRAVKY
Kurací hovädzí stroganoff s hubami a smotanou bude mimoriadne voňavý, ak v poslednom, šiestom kroku varenia pokrmu pridáte do omáčky čajovú lyžičku sušených hríbov rozomletých v mixéri.
Zdroj: https://www.gastronom.ru/