Reklama/advertisment:
Pripravte koláč s suchými droždiami a čokoládovým krémom podľa nášho receptu a ponúknite ho všetkým hostom pri vášom Veľkonočnom stole. Uvidíte, budú milo prekvapení! Tým, čo robí tento koláč tak výnimočným, je jeho čokoládové jadro, ktoré ho vyniká spomedzi ostatných podobných jedál. Je to krém? Skôr jemná vrstva cesta, ktorá sa získava zmiešaním s čokoládovou pastou. Ale výsledok ohromí aj tých najnáročnejších gurmánov. Koláč sa pripravuje bez námahy s pomocou suchých droždí, takže je o niečo rýchlejší ako klasický recept. Vyskúšajte a zdieľajte svoje dojmy s nami!
INGREDIENCIE
- 3 vajcia
- 4 žĺtky
- 1 čl. soľ
- 1,5 lyžice jemného cukru
- 1,5 lyžice tekutého medu
- 10 g suchých droždí
- 150 g masla
- 450–500 g múky
- 200 ml mlieka
- 4 lyžice čokoládovej pasty alebo čokoládovo-orieškovej pasty
- cukrová poleva na ozdobu
- čokoláda na ozdobu
POSTUP PRÍPRAVY
Krok 1
Reklama/advertisment:
Do veľkej nádoby zmiešajte 2 dobre vymiešané vajcia so soľou, žĺtkami, mliekom, cukrom, medom a droždiami. Pridajte zmäknuté maslo a premiešajte. Pridajte preosiatu múku a vypracujte cesto, kým sa nedostanete do hladka. Malo by byť mäkké ako biskvit.
Krok 2
Zakryte cesto a nechajte ho v teplom mieste 2-2,5 hodiny. Počas tohto času sa cesto zväčší na dvojnásobok. Prehnite a rozdeľte koláčové cesto na tri časti. Najmenšiu časť (2 lyžice) zmiešajte s pastou.
Krok 3
Do dna formy položte druhý kúsok cesta, do jeho stredu položte čokoládovú krémovú hmotu a zatvorte ju zostávajúcim cestom. Nechajte ešte 1,5 hodiny na teplom mieste.
Krok 4
Potrite kúrik zmesou vymiešaným z 1 lyžicou vody a 1 vymiešaným vajcom a dajte ho piecť do predhriatej rúry na 185 °C po dobu 35-40 minút. Potom ho úplne vychladnite, vyberte z formy. Kúrik ozdobte cukrovou polevou a malými kúskami čokolády.