Reklama/advertisment:
Baklažány s paradajkami a cesnakom na panvici sú veľmi aromatické a chutné, ak ich pripravujete v sezóne. Preto si zaznamenajte náš recept a vyberte sa na trh za čerstvými zrelými zeleninami. Ak nájdete mladé a menšie baklažány, môžete ich okamžite nakrájať a opekať. Nebývajú horké. S väčšími plodmi budete musieť pracovať: osolíte ich, necháte ich 15 minút a potom opláchnete a pripravíte. Jemné mäso ovocia je bohaté na vlákninu a nemá vlastnú výraznú chuť. Preto sa „fialové“ zriedka varia samostatne, ale zvyčajne sa kombinujú s cesnakom, mäsom, morskými plodmi alebo, ako v našom prípade, s inou zeleninou. Kombinujte ho s dozretými mäsistými paradajkami akéhokoľvek farby a korenistým mladým cesnakom. Vymyslite si svoju verziu alebo použite našu: je jednoduchá, dostupná a veľmi chutná.
INGREDIENCIE
- baklažán – 1 kus
- paradajky – 2-3 kusy
- cibuľa – 1 kus
- cesnak – 3 strúčiky
- koriander – 5 vetvičiek
- rastlinný olej – 30 ml
- soľ – 5 g
- korenie – 3 g
POKYN NA PRÍPRAVU
Krok 1
Reklama/advertisment:
Baklažány dôkladne umyte a potom osušte. Narežte na kúsky, uložte do taniera a posypte soľou. Nechajte 15 minút, aby sa odstránila horkosť, a potom opláchnite vodou.
Krok 2
Cibuľu očistite a nakrájajte na malé kocky. Strúčiky cesnaku očistite, roztlačte plochou stranou noža a potom nakrájajte na malé kúsky. Môžete ich prejsť cez lis.
Krok 3
Na panvici zohrejte rastlinný olej, pridajte cibuľu a varíte ju, miešajte, kým sa nestane priehľadnou. Potrvá to doslova 1-2 minúty. Potom pridajte baklažány.
Krok 4
Zeleninu restujte na panvici, pravidelne miešajte, asi 15 minút. Baklažány dobre nasávajú olej, takže ak je potrebné, počas restovania môžete olej pridať.
Krok 5
Rajčiny opláchnite, osušte. Urobte na každom krížový rez a ponorte ich na 30 sekúnd do vriacej vody. Potom ich presuňte do studenej vody. Odstrihnite šupku a nakrájajte dužinu na kocky.
Krok 6
Koriander dôkladne opláchnite a osušte. Odtrhnite lístočky z vetvičiek a nasekajte ich. Zeleninu spolu s paradajkami a cesnakom položte na panvicu k baklažánom a premiešajte. Dusíme ďalších asi 15 minút. Ochutnajte soľou, korením, ešte raz premiešajte a odstráňte z tepla.