Reklama/advertisment:
Neobvyklá, chutná, ľahká, výživná, zdravá – toľko epitetonov môže rovnako opísať polievku s karfiolom, zemiakmi a kukuricou. Originálny recept, jednoduchá príprava, pekný vzhľad a ohromujúci aróma – táto plnotučná polievka so zeleninou nenechá nikoho ľahostajným. Polievku môžete pripraviť nielen na obed, ale aj na večeru. S takouto polievkou budú veľmi chutné krajec chleba. Ak namiesto rastlinného oleja použijete maslo, chuť polievky bude ešte jemnejšia. Ale aj kalórie sa v ňom zvýšia.
Ingrediencie
- 500 ml zeleninového vývaru
- 500 ml mlieka
- 500 g karfiolu 2 zemiaky
- 200 g kukurice (z konzervy)
- 1 červená cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 stonky zelenej cibule
- 2 vetvičky tymiánu
- 50 g strúhaného syra
- 1 polievková lyžica múky
- 4 polievkové lyžice rastlinného oleja
- soľ čerstvo mleté čierne korenie
Postup na prípravu
Krok
Reklama/advertisment:
1 Aby ste pripravili polievku s karfiolom, zemiakmi a kukuricou, predhrejte rúru na režim „gril“. Plech vyložte papierom na pečenie. Rozložte karfiol rozebraný na ružice v jednej vrstve, potrite rastlinným olejom a pečte 10 minút. Obráťte ružice na druhú stranu a pokračujte v pečení ďalších 3–4 minúty. Karfiol by mal byť opražený. Premiestnite do misky.
Krok 2
Nakrájajte zemiaky na stredne veľké kocky, červenú cibuľu na malé kúsky a pretlačte cesnak. Do hrnca nalejte 3 lyžice rastlinného oleja a dusíme cibuľu do priehľadnosti, 5 minút. Pridajte zemiaky, cesnak a tymián, pridajte múku a opečte, miešajte, 2-3 minúty. Nalejte zeleninový vývar a mlieko, osolte a varte na strednom ohni pod pokrievkou 15 minút. Odstráňte vetvičky tymiánu, pridajte kukuricu a varíme polievku ďalších 5 minút.
Krok 3
Premiestnite pripravený karfiol do hrnca s polievkou, privarte do varu a zahrejte 1 minútu.
Krok 4
Nakrájajte zelenú cibuľku na malé kúsky. Rozlejte polievku do tanierov, pridajte zelenú cibuľku, okoreňte korením a posypte syrom.
Zdroj: https://www.gastronom.ru/